23
maj

Key Note: Lider du av happykondri? Ett litet prat om lycka

Michael Dahlen - supertalaren som är professor i lycka ställer frågan - Hur lycklig är du? Denna enkla lilla fråga kan få enorma konsekvenser för hur vi lever våra liv – för våra relationer, vår karriär och vår kreativitet. Strävan efter den storslagna lyckan påverkar oss som människor och medarbetare, privat och på arbetsplatsen. Vad händer om vi bara strävar efter att vara nöjda?

Avslutande Key Note stora scenen 15.40

Micael Dahlen presenterar på sitt personliga signaturvis presentera sin egen och andras forskning om välbefinnande, och delar med sig av sina bästa metoder för att leva lyckligare i en vardag full av nya intryck, gamla tankemönster och eviga prestationskrav. (Till exempel: du har redan blivit lite lyckligare bara genom att se fram emot den här föreläsningen.)

Micael Dahlen, professor i ekonomi och lycka vid Handelshögskolan i Stockholm, har myntat begreppet ”happykondri” för att beskriva vår lika delar outtröttliga och ouppnåeliga strävan efter ett premium-liv. Sluta sträva efter att vara så jäkla lycklig, säger Dahlen.

Nöj dig med att prestera på 70 procent: ”Ekonomen i mig tänker att marginalnyttan bortom 70 procent är ganska liten. Det är väldigt avtagande samtidigt som marginalkostnaden är ansträngande och mycket högre. Om du i stället ger 70 procent och sen tar tiden och energin och lusten till att göra något annat kan du få ut så mycket mer av det i något annat sammanhang.” Micael tar dig på en resa till att bli nöjd och hållbar!